Sałata z burakiem i marynowanym imbirem

Świetne połączenie do którego nie trzeba nawet dodawać soku z cytryny czy octu. Marynowany imbir jest i kwaśny i pikantny zarazem. Zdecydowanie jest składnikiem nadającym charakter kompozycji.

 

Opakowanie mixu sałat Fit&Easy „Party”

1 ugotowany i obrany burak

1 mała marchewka

1 długi ogórek

3 łyżki marynowanego imbiru bez zalewy

Mieszankę sałat wyłóż do naczynia. Buraka pokrój w dość grube ćwierć plastry, ogórka obierz i pokrój w pół plastry (jeżeli chcesz pozbądź się gniazd nasiennych). Dodaj paski marchewki oraz imbir. Dodaj pozostałe warzywa. Całość podaj z sosem winegret podrasowanym lekko jasnym sosem sojowym, ale bez kwasu (ocet, sok z cytryny).

Możesz skorzystać np. z prażonych pestek dyni lub słonecznika, ewentualnie kiełków słonecznika. Ja niestety nie miałem

P1020030

Dodaj komentarz

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress